Privatlivspolitik

Alt om blush: Vælg den rigtige og opnå et flot resultat

blush

06 jul Alt om blush: Vælg den rigtige og opnå et flot resultat

Hvad er en blush?

Hvis den ikke allerede er det, så har du god grund til at gøre blush til en del af din daglige makeup-rutine. Den er nemlig et rigtig godt værktøj, når du vil definere og fremhæve dit ansigts konturer.  

Hvis du aldrig har hørt om blush før, kender du den måske under navnet rouge. Det er en rød eller lyserød farve, som du putter på kinderne eller kindbenene. Farven er designet til at efterligne din huds naturlige glød, så dit ansigt kommer til at se mere frisk og levende ud.

En blush er med til at definere og forme dit ansigt. Derfor vil den typisk være næste skridt efter en god foundation. En foundation gør nemlig din hud smuk og jævn, imens din blush fremhæver træk i dit ansigtet. 

Du kan læse, hvordan du lægger en perfekt foundation her

Hvilken blush skal jeg vælge?

Mange kvinder vil nok kunne fortælle, at de før har haft en dårlig oplevelse med en blush. Uheldet er typisk ude, når du kommer til at putte for meget blush på, vælger en forkert farve eller påfører den det forkerte sted. 

Der er ikke noget værre end at ende med blussende røde klovnekinder i stedet for en smuk glød og en lækker markering. Derfor er det først og fremmest vigtigt at have styr på, hvilken blush, der passer godt til dig.

To typer af blush

Typisk vil du støde på to forskellige typer af blush, når du er ude for at kigge efter makeup. Den ene type er en pudder. Den anden er en cremet udgave, som kan smøres på med fingrene eller med en makeup-svamp.

Der er ikke én udgave, som nødvendigvis giver et bedre resultat end den anden. Men din hudtype kan have en betydning for, hvad der passer bedst til dig.

Hvis du døjer med meget tør hud, er det fx en god idé at vælge en creme-blush. Hvis du derimod har tendens til fedtet hud, er det en god idé at slutte af med en pudderversion.  

Find den rigtige farve 

Det bliver straks en smule sværere, når det kommer til at vælge den rigtige farve. Hvis ikke farven matcher din hudtone, kan det endelige resultat nemlig ende med at se unaturligt ud.

Som vi allerede har beskrevet, så skal din blush fremhæve din huds naturlige glød. Derfor er det bedste tip at vælge farven ud fra, hvilken farve dine kinder har, når du fx rødmer eller har været fysisk aktiv. Er du i tvivl? Så kan du prøve at nive dig selv forsigtigt i kinderne – så skulle den rigtige farve gerne tone frem.

Hvis du ikke synes så godt om denne mulighed, så prøv at kigge på dine læber. Deres farve er tit en god indikation på, hvilken blush du bør vælge.

Er du stadig på helt bar bund? Find inspiration her.  

Guide: Sådan lægger du din blush

Når du først har fundet den rigtige type og farve, er du klar til at gå i gang. Når du arbejder med din blush er det vigtigt at huske, at du har to formål.

Det ene formål er at skabe en smuk glød og en frisk kulør i kinderne. Det andet er at markere dine kindben og forme dit ansigt. Hvis du hele tiden har disse to ting i tankerne, skal det nok gå godt.

Sådan gør du – trin for trin 

  • Start med at finde det sted, hvor din blush skal ligge. Hvis du skal opnå den fulde effekt, skal den både sidde på selve æblekinderne og som en streg, der markerer dine kindbens forløb.
    TIP: Hvis du vil undgå, at farven på din blush bliver for intens, så brug en større børste, så farven spreder sig mere. En grundregel er, at jo større børste, du bruger, des mindre intens bliver farven. Læg din blush i flere lag, indtil farven er helt rigtig.
  • Påfør din blush med fingrene eller med en børste. Start med lidt mindre, end du umiddelbart tænker, du skal bruge. Det er nemmere at bygge på, end det er at fjerne farven igen.
  • Når du er tilfreds med mængden af farve, skal du huske at blende den godt ind. Det betyder ikke, at du skal fordele farven overalt på kinderne. Men det er en god idé at arbejde med kanten af stregen, så den fader naturligt ud i din hud.  

Det er altså ikke nødvendigvis særlig svært at lægge en blush – men det kræver noget forberedelse. Og så er det godt at være opmærksom på, hvad der kan gå galt. 

Bliv endnu bedre til highlighting og shading

En smukt lagt blush kan sagtens stå alene. Hvis du vælger at stoppe, når du har lagt din blush, får du et meget naturligt look. 

Men du kan også vælge at bygge videre på den definerende effekt, som du har opnået ved at lægge en farve på dine kindben. Det kan du blandt andet gøre med en highlighter

Både highlighting og shading kan du bruge til at supplere din blush, så konturer og skygger i dit ansigt bliver mere tydelige. Det kan give en rigtig smuk effekt og være med til at fremhæve dine naturligt fine træk.

Vil du gerne blive bedre til at highlighte og shade? I videoen nedenfor kan du se Sine Ginsborg demonstrere de basale teknikker. 

Tip: Kombinér din blush med andre makeup-teknikker

At lægge en blush – eller måske endda at highlighte og shade – er typisk et af flere trin i din makeup-rutine. Hvis du skal skal få det optimale ud af den fine effekt, som du får fra din blush, kan det derfor være en rigtig god ide at supplere med andre teknikker.

Med blush sætter du fokus på dine kinder og dit ansigts struktur. Så hvorfor ikke give dine læber og dine øjne lidt ekstra kærlighed?

Hvis du gerne vil skabe et enkelt, klassisk look kan du eksperimentere med flotte, røde læber. De røde læber står rigtig godt til smukt markerede kindben og hjælper med at bringe dit ansigt i fokus. 

For et mere dramatisk fest-look kan du kombinere din blush eller din highlighter med vilde smokey eyes. En tung øjenmakeup kræver lidt modspil, og derfor fungerer den rigtig godt sammen med stærke konturer.

LÆR MERE OM MAKEUP

Find flere guides til smuk makeup her på bloggen.

Vil du blive ligeså god som en professionel? Så er du måske interesseret i at blive elev på Sine Ginsborg Make-Up School. Her bliver du undervist af erfarne makeup-artister og deltager på photo shoots. Læs mere om uddannelsen her.