Privatlivspolitik

5 forslag til din fest-makeup – Sæt gang i festen med disse smukke og farverige looks

Model med fest-makeup

20 jul 5 forslag til din fest-makeup – Sæt gang i festen med disse smukke og farverige looks

Selvom du til hverdag godt kan lide en mere naturlig og afdæmpet makeup, så vil du sikkert gerne gøre lidt ekstra ud af dit look, når du skal til fest. Men det kan være svært at finde inspirationen til en flot og passende fest-makeup – og svært at lægge den, så du bliver tilfreds med resultatet.

I denne artikel gennemgår vi 5 fine og meget forskellige bud på en fest makeup, som du nemt kan lægge selv.

Flotte og fyldige vipper – den bedste base for din fest makeup

Hvis du ikke har tid eller lyst til at gøre andet, så er det altid en god idé at fokusere på dine vipper. Fyldige og lange vipper indrammer dine øjne på en meget charmerende måde. Derfor er de den perfekte base for resten af din fest-makeup.

En nem vej til et flot og dramatisk resultat er kunstige vipper. De kunstige vipper kan du tage af og på, som du har lyst til. Du kan også vælge mellem forskellige modeller. På den måde kan du variere dit vippe-look i det uendelige.

I denne video kan du se Sine Ginsborg demonstrere, hvordan du påsætter og styler dine kunstige øjenvipper:

Multifarvet fest-makeup med regnbue eyeliner 

Føler du dig ekstra farverig og sprælsk? Du kan sagtens lægge en simpel og smuk fest makeup, der matcher dit humør. Det er dette flotte regnbue eyeliner look et rigtig godt eksempel på:

Den regnbuefarvede eyeliner kan være rigtigt sjov at lave – og du kommer med garanti til at skille dig ud til enhver fest, som du tager til. Fordi der er så meget knald på farverne i dette look, er det en god idé at tone resten af dine makeup ned. 

Du kan for eksempel kombinere din eyeliner med nude læber og en smuk hud. Du kan se Sine Ginsborgs guide til at lave fejlfri hud lige her

Dramatisk og klassisk fest-makeup med et smokey eye

Måske er du ikke lige i humør til farver. Men du vil stadig gerne lægge en fest-makeup med masser af drama og wow-effekt. I det tilfælde er et klassisk smokey eye den helt rigtige løsning.

Teknikken bag et smokey eye er faktisk ikke særlig kompliceret, men den kræver at du tager dig tid til at få styr på detaljerne. Hvis du skal opnå det bedste resultat, skal du også have det rigtige udstyr og produkter. De tæller blandt andet:

  • En fedtet kohl og en eyeliner-blyant i sort eller mørke farver
  • En mørk øjenskygge, øjenskyggepensel og pensel til at blende

Du kan se Sine Ginsborg illustrere den bedste smokey eye teknik lige her:

Drys glimmer ud over festen med farverige glitterlæber

Glimmer går aldrig af mode! Og selvom nogle kvinder har en tendens til at tro, at glimmer og glitter mest hører nytårsfesterne til, så kan du sagtens rocke et glimmer-look året rundt. 

For eksempel er disse smukke røde glitterlæber et anderledes og elegant indspark til enhver fest. Her får du mulighed for at lægge en fest makeup, som med garanti kommer til at skille sig ud fra mængden. Blandt andet vil disse læber være et hit til enhver julefrokost. 

Glitterlæberne tager udgangspunkt i en helt klassisk rød læbe, som får tilføjet et ekstra twist, når glimmeret bliver påført. Du kan se den simple proces og det skønne resultat i videoen nedenfor: 

Fremhæv dine øjne med den rigtige øjenskyggeteknik

Øjenskygge kan komme i rigtig mange versioner og kan laves på rigtig mange måder. Derfor er en øjenskygge-palette et virkelig godt udgangspunkt for enhver fest-makeup. 

Med den rigtige teknik kan en fint lagt øjenskygge virkelig fremhæve dine øjne og være med til at give dit ansigt karakter. Og der er rig mulighed for at eksperimentere med forskellige typer og farver inden for øjenskygge.

En anden grund til at øjenskygge fungerer godt til fest, er at den er nem at kombinere med andre styles som eyeliner eller læbestift. Det er dog altid en god idé at være opmærksom på, hvad der passer til dit ansigt og dine farver. Du kan få guides og gode råd til at lægge en fin øjenskygge i denne artikel

Tip:

Få din fest-makeup til at holde længere

Når du har brugt tid og energi på at lægge en fin makeup til festen, vil du også gerne have den til at holde længe. Desværre kender rigtig mange af os nok til følelsen af, at makeuppen begynder at klaske sammen nærmest så snart, vi går ud af døren.

Der er selvfølgelig nogle ting, du kan gøre for at få din makeup til at holde længere. Dem vender vi tilbage til lige om lidt. Men når det så er sagt, så kan du ikke undgå at dans, spisning og lækre drikkevarer kommer til at slide på din makeup i løbet af aftenen.

Derfor er det altid en god ide at have nogle basale ting med i tasken, så du altid kan friske din makeup op. Det kunne for eksempel være en mascara, en rød læbestift eller en pudder. 

Forbered dig, vælg de rigtige produkter og lad være med at pille

Det bedste udgangspunkt for en langtidsholdbar fest-makeup er en hud, der er klar til at modtage den. Derfor er det vigtigt at rense og forberede huden, inden du går i gang.

Andre gode tips involverer at vælge de produkter, der er kåret som mest holdbare i test. Det er også vigtigt, at du tænker over ikke at røre for meget ved dit ansigt i løbet af aftenen. Du kan læse meget mere om disse og andre gode råd til at få makeuppen til at holde lige her

Læs mere om den professionelle makeup artist uddannelse her: