Privatlivspolitik

Få looket som danserne fra Vild Med Dans

21 dec Få looket som danserne fra Vild Med Dans

Bliv stylet som de flotte dansere fra Vild med Dans 2020 med Sine Ginsborgs styling guide til hår og makeup. Til Vild med Dans 2020 har Sine Ginsborg stået bag mange af de flotte looks, som du fredag efter fredag har set på TV og Instagram. De glamourøse danselooks kan blive dine med den rette vejledning. Se, hvordan du selv kan style hår og makeup, perfekt til fest, bytur eller nytårsaften.

Glitz, glitter og glamour

Når Danmarks modigste dansere går på scenen til en Quickstep, Rumba eller Paso Double, skal hår, tøj og makeup også kunne indfange kernen af hver dansekunst. 

Som makeupartist bliver makeup looks af Sine Ginsborg til i tæt samarbejde med danserne. 

Hvad er hemmeligheden bag et flot danse-look?

“Når man sætter hår på dansere, skal man gerne have forståelse for den type dans de skal lave på aftenen. Skal der danses vals, går det ikke med løst hår. Man skal nemlig gerne kunne se nakken. Er det derimod en latindans, kan stort løst hår gøre looket lidt mere sexet.” – Sine Ginsborg

Hvad er din inspiration til de flotte og unikke hår og makeup looks?

“Jeg henter stor inspiration i dansernes idéer og den kjolestyling, de skal have på til dansen. Når jeg skal style danserne er der stor forskel på, hvilket look de på forhånd kunne tænke sig. De professionelle dansere har ofte en ret god ide om, hvad de gerne vil have. Nydanserne kender ikke helt denne verden og tager derfor glædeligt imod gode råd og ideer fra mig” – Sine Ginsborg

Hvad er dine yndlings looks at lave til Vild med Dans?

“For tiden er jeg meget glad for renfrisering. Det betyder, at du nærmest kan spejle dig i håret. Jeg bygger det meget på min mavefornemmelse til jeg er tilfreds med looket. Jeg stopper ikke før jeg selv er tilfreds, selv om andre synes at looket er fuldendt. Dertil synes jeg at det er så sjovt og udfordrende at være i denne fantastiske danseverden 12 fredage om året, nu hvor jeg er vant til at lave mere moderelaterede ‘cool’ looks til hverdag.” – Sine Ginsborg

Styling guide: Sådan styler du dig som danserne fra Vild med Dans

Fælles for de flotte makeup looks til Vild med Dans 2020 er, at der er drøn på farver, kontraster og kreativitet. Du skal ikke være bange for at gå til makeup-paletten eller trykke hårsprayen i bund for at opnå en smart opsætning. Husk på, at til Vild med Dans skal hår og makeup kunne modstå scenelys og dansens mange bevægelser og sving. Vi har udvalgt en række makeup og hår looks til dig. Vi tager dig gennem looket trin for trin. Du vil også finde masser af inspirationsvideoer lavet af Sine Ginsborg, som kan gøre det nemmer at arbejde med forskellige makeup teknikker.

1. Look: Sleek hårknold og intens smokey eye (Merete Mærkedahl)

Dette look er lavet til Merete Mærkedahl, som stillede op med vals, sammen med sin partner Thomas Evers Poulsen sendt på TV2 den 27. November 2020. 

Hvorfor valgte du denne håropsætning og makeup?

“Merete og jeg havde allerede besluttet at lave smokey eyes. Jeg syntes, det ville være flot med en frisure der gik ‘opad’ for at holde looket friskt. Indtil da havde jeg mest lavet løst hår eller en lav knold på hende. Så denne hårstyling var virkelig anderledes og så passede vildt godt til tøjet.” – Sine Ginsborg

Sådan laver du en smuk hårknold

1. Trin. Start med løst hår og påfør styling gel både forrest og ved siderne af håret, så der ikke er nogle små hår, der strikker.

2. Trin. Red dit hår tilbage i et høj hestehale, som du placerer højt på baghovedet. Du skal redde alt håret tilbage i et fast greb, så det lægger sig jævnt fordelt på dit hoved. Sæt hestehalen fast med en hårelastik.

3. Trin. Brug en fin kam sammen med hårspray til at redde de sidste lokker tilbage. Sådan vil dit look blive ekstra skarpt.

4. Trin. Ønsker du en almindelig knold kan du nu sno håret i din hestehale rundt om sig selv, og derefter rundt om elastikken, så du samler håret i en knold. 

Sådan laver du Meretes knold

1. Trin. Begynd med at sætte håret op i en høj hestehale

2. Trin. Flet håret i en almindelig fletning og sno fletningen rundt

3. Trin. Sæt håret fast med elastik og hårnåle og ret knoldet til, så du får den rette facon. Du får en ekstra glat look med hårspray, som også hjælper til at at holde dit hår pænt på plads hele aftenen. 

Sofistikerede smokey eyes

Ønsker du at genskabe looket fra Vild med Dans eller lære at lave flotte smokey eyes. Læs den komplette guide smokey eyes og lær at lægge den som en professionel makeup artist. Du finder også masser af inspiration i artiklen til forskellige makeup looks og en trin for trin video af Sine Ginsborg som ekstra hjælp.

2. Look: Smuk lang hestehale og glimmerøjenskygge med similisten (Nukâka Coster-Waldau)

Makeup handler om at have det sjovt og være kreativ. Når du står på dansegulvet skal kjole, hår og makeup matche. Men vælger du at tage en mere afdæmpet beklædning på, giver det også god anledning til at give smæk på glimmer og farver. I makeup looket på Nukâka Coster-Waldau under en wienervals den 27. November 2020 stod den på glitter, sten og fryns.

Sådan lægger du en flot glimmer øjenskygge med similisten

1. Trin. Da du gerne vil opnå et intenst farveudtryk, bør du starte ud med en solid base, f.eks. en hvid bundfarve, som du kan arbejde videre fra.

2. Trin. Vælg din første øjenskygge farve af lysere karakter, som gerne skal komplimentere dit øjenskygge look. Påfør denne øjenskygge med en flad makeup børste på dit øjenlåg, så farven bliver flot og intens.

3. Trin. Vælg en tilsvarende øjenskygge farve i en mørkere tone, som du blidt børster langs øjenlågskanten, så du skaber dybde og skygger i øjenmakeuppen. Igen er det fantasien der sætter grænser for om du foretrækker et mere neutralt farvevalg, eller hårde kontraster som dybblå eller sort.

4. Trin. Vælg en ren makeup børste som er beregnet til at blende dit makeup. Forsigtigt får du de to farver til at smelte sammen i overgangen, så dimensionerne om dit øje bliver tydeligere og mere naturlige.

5. Trin. GLITTER. Med en flad børste vælger du nu den eller de glimmer øjenskygger, som skal fuldende dit aftenlook. Påfør gerne lidt primer, så du sikre at glitteret hænger fast. Dub forsigtigt glitteret med den flade side af børsten, så du opnår et så intenst look som muligt.

Med vippelim kan du sætte de fine similisten omkring øjenene for ekstra dramatisk effekt.

Lav en glat hestehale med hårsnoning

Skab en elegant og simpel håropsætning med et ekstra twist. En hestehale er nok en af de simpleste håropsætninger, du kan lave. I denne variant er hestehalen afsluttet med en flot hårsnoning. Du kan læse mere om håropsætninger i indlægget her. 

Håropsætning guide: Hårsnoning om hestehale

1. Trin. Når du har sat hestehalen med en hårelastik, tager du en god tot hår fra undersiden af din hestehale og trækker til den ene side.

2. Trin. Sno hårtotten en enkelt gang rundt om elastikken, og træk håret gennem hårelastikken, på toppen af hovedet, for at låse den fast.

3. Trin. Træk håret forsigtig over elastikken, så hårløkken dæker elastikken. Afslut looket med hårspray og du er nu færdig.

3. Look: Skab bløde bølger i bedste Charleston maner. (Merete Mærkedahl)

“Charleston bølgerne er en af de håropsætninger, man nok skal øve sig lidt på i forvejen. Hemmeligheden er at tage en tot fra i fronten og krølle den i den rigtig retning med et krøllejern. Derefter lader du bølgerne køle af og renfriser håret med en kam indtil du er tilfreds. Husk at spraye med en masse lak!”

Lær at lave flade Flapper-style bølger i håret

1. Trin. Red håret igennem og påfør et styling produkt, som håret er nemmere at arbejde med. Vælg den forreste sektion af håret og red den fra. Det bagerste af håret sætter du nu op i en knold bagerst på hovedet. 

2. Trin. Med den forreste portion af håret redder du håret tilbage, presser håret ned med din ene finger, og redder den næste del flat frem. Du arbejder hele tiden med at skabe disse flade ‘S’-krøller. For hver krølle, sikrer du håret med en flad hårklips, så krøllen bevarer sin form. 

3. Trin. Når du når til enden af din hårtot, skal du sikre hårspidsen med hårnåle. Spray håret med hårspray og lad det tørre

4. Trin. Når sprayen har sat sig, kan du tage hårklemmerne ud af håret. Du bevarer bedst krøllerne i deres form ved at sikre undersiden af hver krølle til håret nedenunder, så hårnålen ikke er synlig. Sæt det antal hårnåle, så frisuren holdes på plads.

5. Trin. Afslut med en sidste omgang spray, og voila, du har rigtig 1920 inspireret Flapper-danser hår.
Få mere inspiration til smukke håropsætninger og fletningerinspirationssiden, hvor du også finder andre makeup tutorials og trin for trin guides.

Går du rundt med en spirende makeup artist i maven? 

Læs mere om den professionelle makeup artist uddannelse og få masser af daglig inspiration på Sine Ginsborgs Instagram

Se flere skønne makeup looks og hårstylinger fra Vild med Dans 2020: