Privatlivspolitik

Concealer guide – Sådan får du det perfekte resultat

Lær at lægge en perfekt concealer af Sine Ginsborg

28 jun Concealer guide – Sådan får du det perfekte resultat

Concealer er et sandt vidundermiddel og for mange et af de vigtigste produkter i makeuppungen. Den kan være en redning, hvis en urenhed dukker op eller, hvis det har været en nat med for lidt søvn og tydelige rander under øjnene. Concealeren skal derfor bruges når der er behov for en høj dækkeevne, som en foundation ikke kan klare. 

Som med al andet makeup er det super vigtigt at vide, hvordan man bruger en concealer korrekt. Ellers kan det hurtigt komme til at se oversminket og unaturligt ud, og det er der vist ingen, der er interesserede i. 

Hvad er en concealer?

En concealer er et kosmetikprodukt, der har til formål at farvekorrigere din hud, hvor du finder den ufuldkommen. Concealer kan bruges til at modvirke mørke rander, dække ar og urenheder samt rødme og uens farvepigmenter i huden. Concealer kan også bruges som led i contouring til at fremhæve de steder, der falder lys på ansigtet.

Hvilke typer af concealer findes der?

Er alle concealere ens? Der findes mange forskellige formularer for concealer udviklet præcis til at ramme dit hudbehov og give dig den bedste dækning.

1. Color corrector

Er du plaget af rødme eller misfarvning i huden, skal du prøve dig med en color corrector concleacer. Farvepigmenterne er udviklet til at neutralisere din hud, fx. vil en grønlig concealer modvirke rødme og give dig en god dækning.

2. Gør urenheder usynlige

Med en concealer stik får du en mere compact og solid concealer løsning, som er eminent til at skjule urenheder. En concealer stick hører dog til den tungere ende af concealere, og bør derfor primært bruges målrettet til at dække mørke pletter i huden.

3. Flydende concealer til øjne

Vil du de mørke rander til livs? Flydende concealer er den bedste concealer til mørke rander. Da huden under øjen er meget tynd, skal produktet ikke være for tungt, men let og fugtgivende. En flydende concealer er nemmere at arbejde med og kan fordeles under øjet for et naturligt look.

Hvordan vælger du så den rigtig concealer? Læs trin for trin guiden til at vælge den rette concealer, der matcher din hud, og lær at lægge den som en professionel.

Step 1: Vælg den rigtige concealer

For at få et perfekt resultat med din concealer, kræver det selvfølgelig, at du vælger en, der passer til dig. 

Inden du vælger concealer skal du derfor finde ud af, hvilket behov den skal dække. Der er nemlig forskellige typer af concealere, som kan forskellige ting. Udover det, er det en god idé at tænke farve, tekstur og påførselsmetode når du skal vælge den bedste concealer.

Farve

Når du vælger concealer er det absolut vigtigste, at farven passer perfekt. Vælger du en forkert farve, kan det have en omvendt effekt og i stedet fremhæve det som du ønsker at dække. 

Skal din concealer bruges til at dække større områder, fx. rander under øjnene, da skal concealeren helst være en tone lysere end din naturlige hudfarve. Et tip til at finde din farve er ved at sammenligne med din foundation. Den skal nemlig matche farven til din foundation, men være en tone lysere. 

Lider du af urenheder, er det dog vigtigt, at din concealer ikke er lysere end din normale hudtone. Du risikerer nemlig at fremhæve urenhederne med en lysere farve. Gå i stedet efter en farve, der passer til din hudfarve. 

Tekstur

En god concealer kan have forskellige teksturer – nogen er flydende mens andre er en fast creme. Generelt er creme-concealere mere dækkende, men til gengæld også lidt sværere at arbejde med end de flydende. Hvor de flydende har en mildere dækkeevne, men lægger pænere og mere naturligt på huden.

Skal din concealer primært hjælpe med at dække rander under øjnene er en flydende concealer det bedste valg, da den lægger sig glat og fint. Er dit største behov dækning af urenheder, er en fast concealer et bedre valg, da de har en stærkere dækkeevne. 

Det kan derfor være en god idé at have flere forskellige gode concealere, så man kan dække de forskellige områder på den bedste vis.

Påførselsmetode

Concealere kan blive påført på forskellige måder, alt afhængig af, hvordan produktet er skabt. Det er vigtigt, at du køber den bedste concealer, hvor du føler dig tryg ved påførselsmetoden. Det kan både påføres som en creme, pensel eller stift: 

En concealer kan komme i forskellige teksturer

Mine favoritter

Jeg holder af at afprøve nye produkter, men har et par favoritter, som jeg bare ved virker hver gang. Det er både en med en mildere dækning, som er ideel til at dække fx. rander under øjnene og en med en stærk dækkeevne til at dække urenheder. 

Mild dækning:

En flydende concealer fra Tromborg

RMS BEAUTY “Un” Cover Up

Dette super produkt går både ind og dækker områder, men får også huden til at fremstå sundere.

Da dækningsgraden er medium er denne concealer god på større områder, som kræver lidt ekstra dækning. Den går ind og udjævner og minimerer porer og ensarter huden.

Påfør den med fingrene for at få den til at smelte sammen med huden og blive usynlig. 

Kraftig dækning:

MAC Studio Conceal and Correct Palette

Denne concealer er i en lidt fastere form og har derfor en mere intens dækkeevne. Holdbarheden er virkelig god og concealeren bliver ved med at være usynlig på huden.

De forskellige farver gør den ideel at dække urenheder med, da du kan vælge den farve, der passer til det område urenheden er opstået. 

Step 2: Mestrer teknikken

Inden du lægger din concealer

Da concealer går ind og lægger sig i hudens små linjer og porrer, er det vigtigt at din hud er rigtig godt fugtet inden. Særligt i øjenområdet, hvor der er mange små linjer. Lad endelig ansigtscremen trænge godt ind og tørre helt ud inden concealeren påføres. 

Hvis du også bruger foundation foretrækker de fleste at påføre concealeren efter. Det er fordi det er nemmere at se, hvor meget concealer der skal til, da foundationen allerede vil have lagt det første lag af dækning.   

Påførsel af concealer

Concealer er tænkt til området omkring øjnene, urenheder, overpigmentering eller karspringninger, hvor der er brug for en mere intens dækning. 

Start med at påfør concealeren under øjnene i en trekant, der vender på hovedet. Spidsen af trekanten skal ende på midten af din kind. Påfør derefter på andre områder, hvis der er behov for det. Det er vigtigt ikke at påføre for meget produkt til at starte med, da du helst ikke vil have den lyse concealer spredt til resten af dit ansigt. Blend den derefter ind i huden med en beauty blender, der er fugtet lidt eller med fingrene. Concealeren skal duppes på med meget små bevægelser. Du må endelig ikke gnide den ind i huden, da concealeren da ikke vil sætte sig pænt og det meste vil ende på din blender i stedet.

Efter concealeren er lagt

Det kan være en god idé at “sætte” concealeren ved at bruge en pudder efter. Så vil din concealer være så godt som usynlig og holde hele dagen. 

Gode concealer tips

  • Brug altid concealer efter du har lagt foundation. På den måde kan du se, hvilke områder der trænger til mere dækning end foundationen kunne klare
  • Husk at duppe concealeren på med små bevægelser enten med en beauty blender eller fingrene. 
  • Påfør concealer på øjenlåget inden du lægger øjenskygge som en slags primer. Sådan sørger du for at dit øjenlåg er jævnt og klar til at tage bedst imod øjenskyggen
  • Brug concealer ovenpå en fugtgivende læbepomade for at få et nude look på læberne. Påfør concealeren i midten af læberne for at få dine læber til at synes mere voluminøse
  • Hvis man vil spare lidt i budgettet kan man vælge at blende sin concealer sammen med sin ansigtscreme og bruge den som foundation. På den måde kan man spare en foundation væk