Privatlivspolitik

Foundation guide – Sådan får du det perfekte resultat

FOundation guide til perfekt hud

28 jun Foundation guide – Sådan får du det perfekte resultat

Foundation er basen og grundstenen for en flot makeup, uanset om det er til hverdag eller fest. Og i dag er de fleste foundations også hudplejende, samtidig med at de er dækkende. Du bør derfor lave en lille hudanalyse på dig selv, og finde ud af, hvilken type hud du har, inden du køber en ny dækkende foundation.

Step 1: Vælg den rigtige foundation

Der er to særligt vigtige grunde til, at du vælger din dækning med omhu.

Den første er at, da en dækkende foundationen er basen for en god makeup, kan det ødelægge resten af dit look, hvis ikke den spiller. En forkert farve eller tekstur på din hud kan se helt forkert ud, og vil desværre nok overskygge et par flotte smokey eyes.

Den anden årsag er, hvis du bruger det dagligt er din hud meget i kontakt med produktet. Det er derfor vigtigt, at du vælger den bedste foundation, der passer til din hud, og ikke går ind og udtørrer eller fedter den. Du vil opleve, at der kan være stor forskel på, hvad der er den bedste foundation til tør hud i forhold til en foundation til fedtet hud. 

For at vælge den rigtige dækkende foundation kan du følge disse tips:

Farve

Du har valgt den rigtige farve når din foundation er usynlig på huden. Den rette farve er altså så tæt på din naturlige hudfarve som muligt. 

Den fejl mange laver, når de skal købe en foundation med høj dækkeevne er, at de vælger en farve, der er lidt brunere end deres naturlige hudfarve, fordi de gerne vil se brunere ud. Dette er ikke formålet med en foundation! Den skal dække og give en flot overflade, hvor en bronzer eller solskinspudder kan give glød og farve.

Et godt tip er at teste farven på kæbebenet, lige mellem ansigt og hals. Her er din hudfarve mest retvisende. 

Hudtype

Om din hudtype er tør, normal, sensitiv eller fedtet så findes der med garanti et produkt, der passer til dig. Her er mine favoritter indenfor de forskellige hudtyper. 

Foundation til tør hud:

En helt genial foundation fra NARS

NARS Sheer Glow Foundation

Til en tør hud skal din foundation være fugtgivende. Denne fra Nars udglatter huden og giver en naturlig glød, samtidig med at den fugter og lader din hud trække vejret. Og så er den er nem at påføre og lægger sig flot på huden. 

Foundation til normal hud:

En god foundation til at betale

L’ORÉAL PARIS True Match Foundation

Har du en normal hud uden problemer bør du vælge en foundation, der er mildt dækkende og fugtgivende. True Match fra L’oreal er super nem at bruge og en jeg ofte har med på shoot.

Foundation til Sensitiv hud:

MAC Studio Fix Powder + Foundation

Har du en sensitiv hud, der reagerer på makeup og parfumer, skal du vælge en mild foundation uden parfume. Denne fra MAC er både pudder og foundation i en, og du sparer derved på mængden af makeup foundation du påfører din hud.

Foundation til fedtet hud:

TROMBORG Mineral Foundation

Er din hud fedtet vil dine porer tilstoppes og din dækning skal derfor være oliefri og ligge let på huden. Med en mineral foundation til fedtet hud er det vigtigt, at du får knust mineralerne rigtig fint, så de går ind og lægger sig som et naturligt og tyndt lag på huden. Det gør du ved at lave cirkelbevægelser med penslen. Det er nemt at få et naturligt look, da man kan vælge at påføre lidt ad gangen – alt efter temperament. En miniral foundation til fedtet hud vil også virke matterende og modvirke skinnende hud.

Step 2: Mestrer teknikken

Inden du lægger din foundation

Start med at fugt din hud godt og grundigt med en god fugtighedscreme. Ellers risikerer du at de små linjer i huden vil fremtræde mere synlige, da foundationen vil lægge sig i revnerne. Sørg for at jævn fugtighedscremen godt ud, da makeuppen ellers kan finde på at sætte sig mere visse steder i ansigtet. 

Hvis du har en del ujævnheder i huden kan du bruge en primer inden du påfører produktet. En primer går ind og neutraliserer hudens overflade, så den er helt glat. 

Foundation bør være det første produkt du bruger på huden, når du lægger makeup, da du på den måde kan holde hud-makeuppen til et minimum. Når foundationen er lagt kan du se, hvor der er brug for ekstra dækning og så bruge concealer de steder.

Påførsel af foundation

Hvis man går efter et klassisk naturligt look skal du helst undgå at lægge foundation som en makeup maske i hele ansigtet. Start med at duppe lidt på huden omkring din næse og blend det ud mod kinderne. Påfør derefter lidt i resten af T-zonen på panden og hagen.

Gå altid efter et så naturligt look som muligt, og brug kun produktet der, hvor det er nødvendigt. 

Foundation kan enten påføres med fingrene, en beauty blender eller en pensel. Personligt er jeg vild med at bruge fingrene, da man kan bruge varmen fra sine fingre til at få produktet til nærmest at smelte ind i huden. Er man ikke til at bruge fingrene findes der specielle pensler, som er rigtig gode, men jeg elsker denne fra NYX:

NYX Pro Brush Dual Fiber Foundation Brush

Denne børste kan både bruges til at påføre produktet i alle dens former; flydende, cremet eller pulver. 

Stryger du produktet let på huden, bliver resultatet super flot. Børsten er god til at tone foundation ud for en flot og ensartet dækning.

Efter foundation er lagt

Når produktet er lagt kan du se, hvilke områder der trænger til lidt ekstra dækning i form af concealer eller highlighter. 

Bedste foundation tips

  • Blend lidt af din dagcreme sammen med din foundation for at gøre den mere flydende og nem at lægge.
  • Påfør produktet med fingrene, da du med varmen fra dine fingre kan få foundationen til nærmest at smelte ind i huden. Alternativt kan du bruge en beauty blender, som ofte kan findes i god kvalitet til ingen penge.
  • Find den rigtige farve ved at teste den på dit kæbeben
  • Prøv at se om du kan undgå at lægge for meget foundation på din næseryg, da det vil give et mere naturligt look. Undgår du at komme produktet på næseryggen vil det nemlig ligne, at du ikke har foundation i resten af ansigtet