Privatlivspolitik

Guide: Naturligt smukke øjenbryn i 5 trin

Smykke bryn af Sine Ginsborg

07 jul Guide: Naturligt smukke øjenbryn i 5 trin

Smukke og organiske øjenbryn skaber harmoni og er med til at fremhæve dit ansigt og særligt dine øjne. Derfor er dine bryn et godt sted at starte, når du skal skabe et festlook eller lægge en hverdagsmakeup.

Med udgangspunkt i velplejede øjenbryn kan du lægge en flot øjenskygge eller endda lade brynene stå alene. På den måde opnår du et mere naturligt resultat. 

Netop det naturlige look har i de seneste år hittet stort inden for makeup og styling. Derfor har vi også lavet en guide til, hvordan du lægger en naturlig hverdagsmakeup.

Det naturlige er også blevet et ideal inden for øjenbryn. Det betyder, at vi gerne vil opnå et smukt og harmonisk resultat – uden at dine øjenbryn ser kunstige eller overplukkede ud.

I denne guide får du beskrevet de fem simple trin.

Trin 1: Mål dig til harmonisk plukkede øjenbryn

De fleste kvinder har plukkede øjenbryn, men hos nogle er resultatet bedre end hos andre. Det skyldes, at mange plukker uden at tænke over, hvordan øjenbrynene bør formes. Det bedste udgangspunkt for afbalancerede bryn er dog en plukning, der fremhæver brynets naturlige bue uden at tynde for meget ud i hårene. 

Inden du plukker dine bryn, er det derfor en god idé at måle dig frem til den naturlige længde og den naturlige bue:

 • Start med at lægge kanten af en pensel mod næsefløjen. Følg kanten op til den inderste øjenkrog og derefter op til brynet. Ideelt skal brynets kant flugte med børsten. Hvis den ikke gør det, er det en god idé at plukke det til.
 • Herefter lægger du igen kanten af penslen mod næsefløjen. Denne gang føler du kanten op til den yderste øjenkrog og herefter op til brynets spids. Igen skal penslen gerne flugte med det sted, hvor spidsen stopper.
 • Når du skal bestemme buen, skal du finde brynets højeste punkt. Det gør du ved igen at bruge din børste til at måle to tredjedele af brynet fra brynets inderste kant. Det højeste punkt vil normalt sidde to tredjedele fra den inderste kant og en tredjedel fra den yderste spids. Hvis den ikke gør det, er det det en god idé at plukke brynet lidt til.
 • Gentag det hele på det andet bryn.

Hvor meget, du vil tynde ud i de små hår over og under selve brynlinjen, er op til dig selv. Tit kan det give et mere organisk look, hvis du ikke plukker dem helt ned. Hvis du har meget tykke bryn, kan det dog godt være nødvendigt at tynde en smule ud. En god idé er at prøve dig frem lidt efter lidt. 

Trin 2: Giv hårene farve

Når du har skabt en naturlig længde og bue på dine øjenbryn, kan du gå videre til at skabe struktur med en brynfarve. Her er det en god idé at vælge en bryngelé i brun eller lysebrun (farven skal selvfølgelig være naturlig i forhold til din hårfarve og din hudtone).

Sådan bruger du din bryngelé:

 • Brug børsten på overkanten af brynet (så det kun er hårene og ikke huden, der bliver farvet).
 • Kør også børsten modsat hårene, så du er sikker på at de tager nok farve. Hav fokus på den nederste kant – den vil vi gerne fremhæve for at skabe en rigtig smuk struktur.
 • Slut af med at børste hårene i deres naturlige groretning.

Når du farver dine bryn med en brynfarve, kan du risikere, at de små hår over og under brynlinjen også tager farve. Hvis det sker, kan du bruge en tør tromle til at fjerne farven eller børste dem ind i brynet. 

Trin 3: Form hårene med en bryngelé

Når du har skabt bue og farve på dine øjenbryn, har du nu muligheden for at forme hårene, så de skaber en mere bemærkelsesværdig effekt. Igen er det en smagssag, om du ønsker at forme håret meget eller lidt.

Når du former hårene, skal du:

 • Bruge en børste til at børste brynene op imod tindingen, så der kommer mere liv og struktur i dem.
 • Brug eventuelt børsten til at fremhæve det højeste punkt en smule mere ved at forme hårene opad og skabe en trekantform.
 • Lad bryngeléen tørre.

Trin 4: Fyld brynet ud

Nu har du givet selve hårene i brynet farve og struktur. Når det er gjort, kan du bruge en pensel og lidt farve til at fylde resten af brynet ud. Dette trin giver dig mulighed for at hive lidt i brynet og forme det yderligere ved at fylde farve ind de steder, hvor hårene ikke dækker. 

Dette kan du gøre, når du fylder dine bryn ud:

 • Fokusér på de steder, som mangler fylde eller struktur. Her kan du blende farven ind, så den supplerer brynets farve. 
 • Hav fokus på den nederste kant af dit øjenbryn. Brug børsten til at markere kanten, så du fremhæver den ønskede trekantsform med det højeste punkt på brynbuen som trekantens øverste hjørne. 
 • Brug tromlen, hvis du kommer til at tegne brynet for hårdt op. Med tromlen kan du tvære farven ud og blende den ind, så looket bliver mere organisk.
 • Brug farven til at fremhæve brynets spids. Spidsen må gerne fade naturligt ind i huden. Den effekt kan du skabe ved at forlænge spidsens naturlige slutpunkt med din farve og blende farven ind med tromlen.

Et godt tip er at tænke over den farve, som du bruger til at fylde dit bryn ud. Jeg anbefaler altid, at du holder dig fra farver med røde nuancer. Du bør i stedet vælge en brun eller en grålig farvetone, da den virker mere naturlig på brynet.

Trin 5: Highlight under øjenbrynet  

Vidste du, at du kan fremhæve dit bryn endnu mere ved at highlighte huden under det? Mange vælger at bruge hvid øjenskygge med perlemorseffekt til dette trin. Resultatet bliver dog mere naturligt, hvis du i stedet bruger en highlighter.

Sådan gør du:

 • Brug en highlighter-pen på huden lige under brynet. Hav fokus på området under det højeste punkt på buen, når du dupper farven på.
 • Du kan eventuelt bruge fingeren til at tvære highlighteren ud og blende den mere ind. 

Sådan! 5 hurtige trin og du skulle gerne stå tilbage med flotte, organiske bryn med masser af farve og karakter. 

Virker de forskellige trin forvirrende for dig? Hvis du er i tvivl om noget, gennemgår jeg også de forskellige trin i denne video:

Naturlige øjenbryn kræver øvelse

De fem trin i denne guide er nemme at udføre og kræver ikke særlig meget udstyr. Derfor skulle de gerne give dig et bedre indtryk af, hvordan du nemt opnår smukke øjenbryn derhjemmefra. 

Men naturlige, organiske øjenbryn kan godt kræve en smule øvelse. De første gange kan resultatet derfor godt blive en smule skævt eller unaturligt. Bare rolig – øvelse gør mester! Du skal nok blive god til at plukke og optegne dine øjenbryn på ingen tid. Det vigtigste er, at du er tålmodig og tager dig tid til de små detaljer.

Drømmer du om at lære endnu mere om makeup og styling?

Kunne du lide denne guide, og vil du gerne lære endnu mere om at lægge makeup og style dine bryn og dit hår? I så fald er der mange flere guides fra Sine Ginsborg Makeup School, som du kan kaste dig over.
Vi har også muligheder for dig, der går med rundt med en drøm om at blive professionel makeup artist. Hvis du ønsker det, kan du nemlig blive elev på Sine Ginsborgs Makeup Skole.