Privatlivspolitik

Glitrende, feminin og festlig – din guide til den ultimative nytårs-makeup

Model med nytårsmakeup

20 jul Glitrende, feminin og festlig – din guide til den ultimative nytårs-makeup

Nytårsaften er noget helt særligt. For mange er årets sidste aften ikke bare en god lejlighed til at feste sammen med familie og venner. Det er også en mulighed for at gøre noget ekstra ud af sig selv for at fejre året, der er gået – og det nye år, der er på vej. Én måde at gøre dette på er med en festlig nytårs-makeup

For mange kvinder kan det være en smule grænseoverskridende at gå all-in på makeup med både øjenskygge, glimmer og kohl. Men lige præcis nytårsaften er en anledning, hvor der næsten ikke kan skrues for meget op for glimmer og glamour. 

Her får du en trin for trin guide til en festmakeup, der hjælper dig med at komme ind i det nye år med manér.

Inden din nytårs-makeup: Forbered dit ansigt på aftenen

Inden en stor begivenhed som nytårsaften kan det være dejligt at forkæle dig selv med lidt ekstra selvpleje. Og når du planlægger en stor makeup, kan det være en god idé at forberede dit ansigt til aftenen. Så hvorfor ikke kombinere de to?

Ren og fugtet hud i ansigtet er et rigtig godt udgangspunkt for en succesfuld makeup. Derfor kan du med fordel bruge noget af dagen på at lægge en ansigtsmaske, rense ansigtet grundigt og slutte af med en god fugtighedscreme.

Hvis du føler, at din hud mangler noget liv, kan du også supplere med en lækker ansigtsscrub. Du kan købe én i butikkerne – men du kan også lave en scrub selv ved hjælp af disse opskrifter

Udstyr og produkter: Det skal du bruge for at lægge din nytårs-makeup 

Som de fleste andre kvinder har du sikkert en rimelig fastlagt skønhedsrutine, du kører igennem hver eneste dag. For nogle involverer det masser af forskellige produkter. Andre nøjes måske med lidt mascara og en let blush. 

Til denne glitrende og festlige nytårs makeup får du mulighed for at bryde rutinen med nogle produkter, som du sikkert ikke bruger til hverdag. For at skabe det bedste look skal du bruge:

 • Pudder eller mineral-foundation
 • En øjenskygge i metallisk blå (i denne guide arbejder vi med blå farvenuancer. Du kan selvfølgelig sagtens vælge en anden farve, hvis du allerede har en derhjemme)
 • En blå øjenskygge-glimmer 
 • En fedtet kohl (brun eller sort)
 • Mascara 
 • En øjenskyggebørste
 • En større børste, du kan bruge som blender 

Hvis du ikke allerede har alle de nævnte produkter eller udstyr, behøver du ikke nødvendigvis storme ud og købe det hele ind. Ofte kan du bruge meget af det udstyr, som du allerede har derhjemme.

Til dette look er øjenskyggen og glimmeret det dominerende element. Dem kan du derfor ikke undvære. Det samme gælder din mascara, som rammer looket ind, og din blender som er vigtig for at skabe en smuk og organisk effekt. 

Til din nytårs-makeup: Sådan lægger du en glitrende fest makeup

Med en velplejet hud og udstyret klar, kan du nu begynde på din festmakeup til nytårsaften. Med dette look kommer du til at stråle om kap med aftenens fyrværkeri. Det er inkluderer nemlig masser af farve, glitter og drama. 

Start godt ud med perfekt hud som din base

En smuk og fejlfri hud er den perfekte base for enhver form for makeup. Det gælder også for festmakeup med masser af knald på. 

Den perfekte hud ser helt naturlig ud, men er samtidig glat og har masser af glød. Du kan opnå et smukt resultat med den nemme rutine, som Sine Ginsborg demonstrerer i denne video:

Nytårs-makeup trin for trin

Det skal du gøre, når du lægger din nytårs-makeup:

 • Brug en børste til at forberede huden på dine øjenlåg med et let lag pudder eller mineralfoundation. På den måde er huden mere modtagelig over for farven, og det bliver nemmere at blende.
 • Brug din pensel til at lægge din blå øjenskygge på øjenlåget og helt op til globelinjen. Du må gerne sikre dig, at farven er jævn og intens. Vær opmærksom på, at farven kommer helt ned på vippekanten. Ellers risikerer du en kant uden farve – og på den måde mister du noget af effekten.
 • Brug din store børste til at blende farven ud så overgangen bliver mere jævn og organisk. 
 • Når du lægger og blender din øjenskygge, kommer den nemt til at drysse. Du kan fjerne overskydende farve fra under øjet med en vatpind dyppet i en smule makeup fjerner. 
 • Med penslen lægger du nu den blå farve under øjet. Et tip er at gøre farven mest intens helt inde ved vippekanten. 
 • Nu kan du bruge din fedtede kohl til at farve den nederste vådkant.
 • Påfør mascara. Igen er det vigtigste at få farvet vippernes inderste kant – du behøver ikke særlig meget mascara på spidserne. Dup din mascara på med spidsen af tromlen på de nederste vipper, på den måde kommer du også godt ind til kanten her.
 • Påfør nu glimmer på hele det område på øjenlåget og globelinjen. Gør det samme under øjet. 
 • Til sidst kan du slutte af med at putte farve eller glans på dine læber. Du kan selv vælge, om det skal være simpelt eller avanceret. Til dette look anbefaler Sine Ginsborg enkle og nude læber. Men du kan også gøre mere ud af det, for eksempel med flotte og klassiske røde læber.

Til sidst mangler du bare at gentage hele processen på det andet øje – og så er du klar til at springe ind i det nye år. Hvis du er i tvivl om, hvordan resultatet bør blive, kan du se hele processen lige her:

Er dette look ikke lige noget for dig? Den blå farve og det fine glimmer giver et virkelig festligt og meget nytårsagtigt look – men for nogle kan farvesammensætningen blive for kold. Hvis du leder efter en mere varm og gylden makeup, kan du bruge denne guide til en 1001 nats inspireret makeup

Sæt en frisure, der matcher din festmakeup 

Når du gør så meget ud af din makeup, så er det synd ikke at gøre det samme med dit hår. Du kan vælge mange frisurer sammen med denne fine nytårs makeup. Du kan blandt andet finde inspiration til forskellige smukke fletninger lige her.

Ikke så meget til fletninger? Drømmer du om noget lidt mere enkelt, eller vil du måske gerne have endnu vildere hår?

I denne artikel kan du få inspiration til 8 nemme og moderne håropsætninger, som du selv kan sætte derhjemme inden festen. 

Drømmer du om at lære mere om makeup?

Kunne du godt tænke dig at kunne sammensætte og kreere looks med lige så meget elegance og glamour som denne nytårs-makeup? Eller drømmer du måske endda om at gøre skønhed og styling til en levevej? 

Sine Ginsborg står bag hele looket, og på hendes makeupskole kan du lære meget mere om teknikker, produkter og skønhed. Få professionelle makeup- og skønhedstips med et makeupkursus fra Sine Ginsborg.