Privatlivspolitik

HÅRSTYLIST OG MAKEUP ARTIST-ELEV: Jeg har lært fra den bedste

Hårstylist og makeupartist på Sines Ginborg makeupskole

21 feb HÅRSTYLIST OG MAKEUP ARTIST-ELEV: Jeg har lært fra den bedste

Skal du vælge uddannelse? Og har du en spirende hårstylist og makeup artist i maven, eller synes du bare, det er rigtig sjovt at arbejde kreativt med hår og makeup?

Hvert år uddanner Sine Ginsborg nye makeup artister, men hvordan er det egentlig at være elev på Sine Ginsborg Make-Up School og uddanne sig til hår- og makeup artist? 

Vi har talt med Julie, der er færdiguddannet makeupartist og nu arbejder som freelance hår- og makeup artist på fuld tid.

Navn: Julie Prødel – @julieproedel på Instagram

Alder: 24 år

Uddannelse: Julie er uddannet både som frisør og som hår- og makeup artist hos Sine Ginsborg Makeup School i København

Beskæftigelse: Professionel freelance hårstylist og makeup artist 

Bedste råd: Kast dig ud i dine drømme!

Julie Prødel er uddannet hårstylist og professionel makeupartist

Hvorfor valgte du at uddanne dig til hårstylist og makeup artist på Sine Ginsborg Makeup School?

Jeg har altid haft en ide om, at jeg gerne ville arbejde med hår og makeup. Men da jeg stod der, 17 år gammel, og skulle finde min indgangsvinkel til branchen, virkede det som en uoverskuelig opgave.

Jeg snakkede derfor med folk i mit netværk, der anbefalede mig at starte på frisøruddannelsen. Der kunne jeg lære en masse om hår og blive lidt mere moden, inden jeg kastede mig ud i branchen.

Under frisøruddannelsen fik jeg øjnene mere og mere op for arbejdet som makeup artist. Jeg syntes, det var vildt fascinerende, at snakke med dem, som arbejdede som freelance hår- og makeup artister. Alt hvad de fortalte lød spændende, og det satte virkelig min drøm om at blive makeup artist i gang.

Hvad lavede du, inden du søgte ind på hårstylist og makeup artist uddannelsen?

Jeg arbejdede som selvstændig frisør, hvor jeg lejede en stol i den salon, jeg havde stået i lære i. Allerede da jeg blev færdiguddannet frisør vidste jeg, at jeg skulle starte på Sines makeup-skole i København.

Drømmen om at være freelance makeup artist lå og lurede. Derfor jeg kastede mig med det samme ud i at blive selvstændig frisør. 

Hvad var det der afgjorde, at du netop besluttede dig for at uddanne dig til makeup artist hos Sine Ginsborg?

Alle de makeup artister jeg snakkede med, som var en del af makeupbranchen og arbejdede med alt det, jeg syntes, var spændende, anbefalede Sines makeup-skole. De fortalte, hvor sød og dygtig hun er!

Jeg skrev til Sine, vi tog et møde sammen, hvortil hun viste mig rundt på skolen. Alt, hvad hun fortalte, både i forhold til sin egen karriere og om skolen, lød vildt spændende! Skolen var derudover super flot, og det virkede som det rigtige sted, at skulle kickstarte min karriere.

Jeg vidste, at hun var en af de dygtigste makeup artister i Danmark. Så da hun fortalte mig, at hun selv underviser sine elever, og at alle hendes elever kommer med hende ud på et ”rigtigt” job, var jeg helt solgt.

Det var jo lige, hvad jeg drømte om! At få muligheden for at komme ud og se, hvordan det i virkeligheden fungerer på et makeup artist job. Det lød super spændende. Jeg vidste med det samme, at det var der jeg skulle gå. Jeg skulle bare lære af den bedste!

Hvordan var det så at begynde som makeup artist og hårstylist elev på Sine Ginsborg MakeUp School? 

Det var vildt spændende allerede fra den første dag. Vi fik med det samme lov til at få hænderne i makeuppen. Da vi gik hjem fra skolen den dag, havde vi allerede lavet vores første makeup look! Det var den fedeste fornemmelse, at man allerede der, havde følelsen af at det her nok skulle blive rigtigt godt! Og jeg glædede mig bare til at lære endnu mere. 

Det var så fedt at komme i gang med samme, især når det er en kreativ branche. Jeg synes især, det var rigtig skønt at Sine hver morgen startede med at skabe et makeup look, som vi elever bagefter selv skulle genskabe på vores model. 

Hvad er det vigtigste du har lært som hårstylist og makeup artist hos Sine Ginsborg?

Jeg kan godt lide, at Sine går i dybden med hver enkelt detalje og de mest simple ting, så alt, hvad man laver, bliver perfekt! Der er ikke noget sløseri, og det er virkelig en god ting, når du går efter at blive den bedste.

Hvordan har Sine taget hånd om dig både som elev og efter endt uddannelse?

Sine tager så meget hånd om alle sine elever, og er ekstremt god til, at lære fra sig.

Under hele uddannelsen går hun meget op i hver enkelt elevs udvikling. Hun sørger for at alle kan følge med, samtidig med at niveauet bliver holdt højt! Hun kigger også meget på hvad hver enkelt elev har brug for at udvikle sig med, så alle får løftet hver deres unikke evner. Hun ser muligheder i alle elever.

Hvad er du mest stolt af som hårstylist og makeup artist? 

Jeg er faktisk bare rigtig stolt over at være nået dertil, hvor at jeg kan leve af at arbejde som freelance hårstylist og makeup artist i en alder af 24 år. Sine har givet mig alle de redskaber, jeg havde brug for. Hun har lært mig alt, hvad jeg overhoved har behøvet at lære og mere til. Derfor er jeg virkelig glad for, at det netop er Sine, der har lært mig op.

Det har givet mig muligheden for, at arbejde med en masse spændende mennesker. Hvert år arbejder jeg backstage under den danske modeuge Cphfw. Jeg har været hår og makeup artist på forskellige tv serier/programmer som f.eks. Vild Med Dans og så har jeg arbejdet for forskellige modemagasiner bla. Elle.

Hvordan foregår en typisk arbejdsuge for dig som makeup artist?

Mine uger variere virkelig meget. Men typisk er jeg booket ind til forskellige jobs, som foregår forskellige steder og med forskellige kunder. Nogen gange har jeg fået tilsendt et moodboard inden, så jeg ved, hvordan hår og makeup skal være på dagen. Ellers møder jeg ind og så finder vi sammen det rette look på dagen. 

Når modellen så er færdig med at få lagt makeup, sat hår og er klædt på af stylisten, går vi i gang med at skyde alle de billeder, der skal tages. I løbet af hele dagen toucher jeg op, så modellen er lige så flot på sidste billede som på det første. Og så er der altid nogle ting, der skal rettes efter hver tøjskifte, så man hele tiden på i løbet af dagen. 

Hvilke råd har du til folk, der drømmer om at søge ind på make up artist uddannelsen?

GØR DET!!!! Om du har erfaring eller ej, så tag uddannelsen hos Sine, hvis du har en indre makeup artist drøm, der skal udleves. Du lærer alt, hvad der skal læres på skolen, så vær ikke nervøs for at kaste dig ud i det, selvom du måske aldrig har haft en pensel i hånden før. 

Hvordan finder du inspiration til at skabe nye makeup looks?

Jeg holder altid øje med hår og makeup, når jeg kigger på billeder enten i bøger, på nettet, Instagram, Pinterest og andre medier, til når jeg ser film og tv. Det gør jeg, både fordi det er spændende at se, hvad folk har skabt, men måske også fordi jeg er lidt arbejdsskadet, så jeg kan jo ikke helt lade være med at lægge mærke til håropsætninger og makeup looks.

Føler du dig inspireret af Julie kan du både booke hende og følge hende på Instagram!

Kontakt Julie på e-mail: [email protected]

Instagram: @Julieproedel