Privatlivspolitik

Highlighter guide – Sådan får du det perfekte resultat

28 jun Highlighter guide – Sådan får du det perfekte resultat

Highlighter er prikken over i’et, som løfter din makeup til det næste niveau. Det passer ikke, at highlighter kun hører sig til festlige sammenhænge, du kan sagtens rocke det til hverdag. Det kræver dog, at du har styr på teknikken og har fundet en glød, der passer lige præcis dig. 

Hvis ikke du har lært at bruge highlighter endnu, så har du muligheden her.  Jeg elsker at lære fra mig, og giver her mine bedste highlighter-råd videre til dig. Vælger du at læse med videre skulle du gerne have de bedste forudsætninger for at lægge en perfekt highlighter.

Step 1: Vælg den rigtige highlighter

En highlighter kan fremhæve dine features og være med til at indramme dit ansigt. Så der er store gevinster ved at have styr på highlighter teknikken, for hvem vil ikke have flotte fremtrædende kindben?

For ikke at ligne en omvandrende lyspære er det vigtigt, at du vælger en highlighter med den rigtige mængde shine. En tand for meget highlighter på arbejde eller skole, kan hurtigt se fjollet ud.

Farve/Shine

Der findes både highlightere i metalliske toner i enten lyserød eller guld, men man kan også få hudfarvede highlightere med lysreflekterende partikler. 

Det er ret nemt at se, hvilken tone, der klæder en selv, og jeg synes egentlig, at man skal vælge den man selv synes er flottest.

Tekstur

Der findes flere forskellige slags highlightere, og de kommer enten i flydende form, pudderform eller helt creamy. De er alle gode til hver deres hudtype og du bør derfor vide, hvilken type hud du har inden du vælger. 

Flydende

Dette er en vaskeægte highlighter klassiker

YVES SAINT LAURENT Touche Éclat Luminous

En highlighter i flydende form er perfekt, hvis du har en tør hud. Og hvis den foundation du bruger også er flydende, da vil de to produkter blende godt sammen og give en flot overflade. 

Denne fra Yves Saint Laurent er lidt anderledes end andre highlightere, da den er lysreflekterende. Rent optisk ser det ud som om man har dækket, men i virkeligheden reflekterer highlighteren lyset, og det er derfor man kan bruge så tyndt et lag og stadig få et virkelig godt resultat.

Pudderform

Highlighter fra Tromborg

TROMBORG Baked Mineral Highlight

Hvis din hud derimod kan have tendens til at fedte er en highlight i pudderform det bedste valg. Ellers kan det hurtigt komme til at se alt for shiny ud. Ved at bruge en tørre highlighter kan du også nedtone din huds naturlige shine, og erstatte den med en flot “tør” shine. 

Bruger du også en mineral pudder foundation, vil denne highlighter arbejde godt sammen med den.

Creamy


FENTY BEAUTY Diamond Bomb All-Over Diamond Veil

En creamy highlight er god til dig med en normal hudtype. Fenty’s highlighter er fuld på med shine, og kan bruges af alle hudtoner. Den er dejlig nem at bruge og har en flot intens shine. 

En cremet highlighter spiller også godt sammen med en flydende foundation. 

Mine favoritter

Jeg har både en flydende og en pudder highlight jeg altid har med på shoot. De går rigtig godt sammen og passer begge til en normal hudtype.

MAC Lustre Drops Highlighter (Gerne i farven Pink Rebel)

Denne flydende highlighter har den lækreste sarte rosa farve med et shine af perlemor. Den giver en let dækning og har en flot ensartet finish. 

Looket er naturligt, men med masser af smuk glød. 

TROMBORG Illuminating Powder Moon

En pudder-highlight, der både kan bruges i ansigtet og på kroppen, fx. kravebenene og skuldrene. Bland evt. lidt i din bodylotion for det smukkeste shine på kroppen. 

Den er super til hverdagsbrug, da dens shine ikke er for voldsom, men blid og fin. Den er super nem at bruge, men husk at tage meget lidt på børsten ad gangen. Du kan altid påføre flere gange og intensivere shinen gradvist. 

Step 2: Mestrer teknikken

Inden du lægger din highlighter

Highlight skal altid påføres EFTER foundation, hvis du bruger det. Bruger du begge produkter gælder det om at få dem til at blende så godt sammen som muligt. Det gør du ved at vælge den samme highlighter type som din foundation. Så bruger du en flydende foundation, da gå efter en flydende highlighter og ditto, hvis din foundation er en mineralpudder.

Bruger du ikke foundation, er det super vigtigt, at din hud er rigtig godt fugtet af. Ellers vil highlighteren lægge sig i kager på din hud.

Påførsel af highlighter

Til hverdagsbrug kan du nøjes med at bruge en flydende highlighter. Men til fest kan du bruge både en flydende og en i pudder form, for et mere intenst look. Uanset om du er på vej på arbejde eller til fest, så start altid med den flydende: 

  • Allerførst skal du huske at highlighter skal påføres med duppende bevægelser. Undgå at gnide det ind i huden, da det meste af produktet vil falde af og være spildt.
  • Start med at påfør den flydende highlighter i et lille ‘C’ omkring øjnene. Start lige under dit øjenbryn og aflsut ‘C’et lige under øjet
  • Derefter påfører jeg en lille smule på næseryggen. Pas dog på, at du ikke kommer til at highlighte næsetippen, da den så vil komme til at se fedtet ud
  • Jeg putter også lidt på amorbuen, som ligger lige over overlæben
  • Påfør også lidt highlight i øjenkrogen, da det vil åbne dine øjne mere op
  • Hvis du har lyst kan du også lægge lidt på midten af øjenlåget, så det shiner når du blinker
  • Når jeg er færdig med den flydende highlighter, tager jeg fat i den i pudder form. Den giver et mere intenst shine, så nøjes med at bruge den til fest. Den påføres alle de samme steder, som den flydende highlight

Gode highlighter tips

  • Blend lidt af din pudder highlighter sammen med din bodylotion for at få et flot shine på kroppen. Brug det på skuldrene, overarmene og benene til sommer
  • Påfør lidt highlight på midten af øjenlåget som en øjenskygge for et wet look