Privatlivspolitik

Hvordan lægger du en flot og moderne øjenskygge?

Grøn øjenskygge modelfoto

07 jul Hvordan lægger du en flot og moderne øjenskygge?

Drømmer du også om at kunne lægge en øjenskygge, som fremhæver det bedste ved dine øjne, og får deres farve til at stå frem? Men synes du, at det kan være svært at opnå et flot resultat?

Du er langt fra alene. Der er nemlig rigtig mange kvinder, som dropper øjenskyggen, fordi de føler sig usikre på, hvordan man gør. Men det er faktisk ikke så svært! Der er nemlig ikke én rigtig måde at gøre det på. Og øjenskygge kan gøre rigtig meget for dit look – både til hverdag og til fest.

Tricket er at have styr på den helt basale teknik. Ud fra den kan du eksperimentere og bruge din øjenskygge, som du selv bedst kan lide. Det er også godt at have en forståelse for, hvilke farver, der passer godt sammen. 

Derfor får du i denne guide en generel introduktion til, hvordan man lægger øjenskygge og kombinerer farver. Du får også inspiration til flotte øjenskygge-styles udviklet af Sine Ginsborg. 

Tips til dig, der gerne vil blive bedre til at lægge øjenskygge

Der er nogle ret typiske fejl, som mange kvinder begår, når de lægger øjenskygge. Fejlene kan for eksempel være at:

  • Farven bliver for kraftig
  • Linjerne bliver for skarpe (fx mellem farven på øjenlåget og huden omkring den)
  • De vælger de forkerte farver 
  • Der kommer for meget fokus på øjenskyggen og for lidt på resten af øjenmakeuppen

For at du kan undgå at begå de samme fejl, er der nogle helt simple teknikker, der er gode at kende til. Vi gennemgår nogle af de vigtigste for dig her.

Brug det rigtige udstyr

Det er måske ikke ligefrem en teknik, men det er vigtigt. Hvis du bruger en applikator, der er for stor eller i for dårlig kvalitet, bliver det svært at dosere og fordele din øjenskyggefarve ordentligt. Så kommer du nemt til at påføre for meget farve eller gøre den ujævn.

Derfor er det vigtigt at investere i nogle gode makeupbørster eller -pensler. Det er allerbedst, hvis du vælger produkter, der er designet specifikt til at lægge øjenskygge med. 

Husk at blende og tone farven 

Der må gerne være knald på farven på din øjenskygge. Det kan også være sjovt at mikse forskellige nuancer af samme farve for at opnå mere dybde og skabe en overgang. Det kan dog gå galt, hvis du ikke får tonet din farve godt nok ud eller blendet de forskellige nuancer ordentligt sammen.

Her kan du starte med at lægge den eller de farver, som du ønsker. Herefter kan du bruge din børste til at bløde overgangene ud og tone farven naturligt ind i huden. Du kan selv vælge, hvor dramatisk, eller hvor naturligt et look, du ønsker. 

Brug din mascara

Øjenskygge er utrolig flot. Men den fine farve har brug for modspil for ikke at overtage dit ansigt. Derfor er det altid en god idé at slutte din øjenrutine af med en god mascara. 

Din mascara er med til at fremhæve dine vipper ved at give dem ekstra fylde og mere længde. På den måde kommer de smukke vipper til at skabe en kontrast til øjenskyggen – og du opnår et mere harmonisk resultat. 

Et andet godt tip til et bedre helhedsindtryk er at sørge for, at dine bryn er plukket og farvet på en pæn og naturlige måde. Brynene er med til at danne en smuk ramme om øjenmakeuppen. Du kan læse en guide til naturligt smukke bryn lige her

Miniguide til din øjenskygge-palette: Forskellige farver – hvad skal du vælge?

Med den rigtige farve på din øjenskygge kan du opnå nogle vilde effekter. For eksempel kan din øjenskygge fremhæve din øjenfarve eller dit hår på en meget smuk måde. 

Til gengæld kan den forkerte farve have den helt modsatte effekt. En typisk fejl er at forsøge at matche farven på din øjenskygge med farven på dine øjne eller dit outfit. For selvom det er fristende at koordinere, så kommer det hurtigt til at se unaturligt ud.

Match dine farver med den rigtige øjenskygge

Når du skal vælge en farve fra din øjenskygge palette, kan du nemt blive fristet af de nuancer, som du bedst kan lide. Men det er langt fra sikkert, at din yndlingsfarve er det rigtige valg i øjenskygge. 

Derfor skal du lære at matche din øjenfarve med den rigtige farve øjenskygge. For eksempel klæder brune nuancer blå øjne, imens grønne øjne trives med lyserøde og ferskenfarvede farvetoner. 
Du kan læse guides på nettet om at finde den rette makeup til din øjenfarve, for at blive endnu klogere på, hvad der passer til lige netop dig.

Øjenmakeup til hverdag og fest

Øjenskygge er en type af øjenmakeup, som er genial til både hverdag og fest. Til hverdag kan du bruge en let øjenskygge til at friske dit look lidt op. Til festen kan du gå all in på glimmer, stærke farver og masser af drama. Der er rigtig mange muligheder, og du kan slå dig løs og være kreativ. 

Men husk, at der er rigtig mange forskellige typer øjenmakeup. Faktisk så mange, at jeg har skrevet en hel guide om det. I guiden kan du både finde trin for trin beskrivelser af forskellige øjenskygger, men også af teknik til smokey eye og eyeliner.

Inspiration til to øjenskygge-looks

Nu, hvor du er ved at have styr på det basale, vil jeg gerne give dig to smukke og elegante øjenskygge-looks, du kan få inspiration fra og øve dig på.

1001 nats eventyr – fortalt med øjenskygge

Dette look er til den mere eksotiske og eventyrlige side. Og her spiller øjenskyggen en essentiel rolle. Den fungerer nemlig både som den mørke base og som det glamourøse gyldne touch.

Det her er en øjenmakeup, som vil fungere rigtig godt til den store fest. Det kunne for eksempel være til nytårsaften, en kostumefest eller en galla. 

Du kan se 1001 nats øjenmakeuppen trin for trin i denne video:

Smukke øjne til bryllupsfesten

Vores andet look er mere elegant og klassisk. Igen er øjenskyggen med til at fuldende indtrykket og skabe glød og dybde i øjnene. 

Øjenmakeuppen er designet til bruden eller bryllupsgæsten. Men du kan også sagtens bruge looket til en anden formel lejlighed – eller hvis du føler for at gøre lidt ekstra ud af din øjenskygge på en helt normal hverdag.

Se hvordan du lægger en bryllups-makeup her:

VIL DU LÆRE ENDNU MERE OM MAKEUP?

Der er mange flere guides på bloggen til smuk makeup og fine frisurer.

Hvis du går og drømmer om at lægge makeup som professionelle makeup-artister, kan du blive elev på Sine Ginsborg Make-Up School. Vi starter hold op to gange om året. Læs mere om uddannelsen her.