Privatlivspolitik

Naturlig makeup-guide: Fremhæv dine bedste sider

Model med naturlig makeup

20 jul Naturlig makeup-guide: Fremhæv dine bedste sider

En mere naturlig makeup er blevet utrolig in de seneste år, og det bliver den nok ved med at være. Det er nemlig blevet cool at skrue ned for makeuppen og turde at vise sig fra sin naturlige side. For eksempel er der mange kendisser, som dyrker looket på de sociale medier. 

Når du går efter et helt naturligt look, kan du vælge at droppe makeuppen helt især hvis du har en flot hud fri for urenheder, bumser og acne. Det sparer dig selvfølgelig for tid og besvær. Til gengæld risikerer du, at dine naturligt smukke træk bliver udvisket og slet ikke kommer til sin ret. 

Med en let og næsten usynlig makeup kan du til gengæld fremhæve dine bedste sider uden at se sminket ud. Med nogle få, simple touches kan du gøre rigtig meget – og stadig bevare det helt naturlige udtryk. Læs med her, hvor du får en guide til en nem og effektiv naturlig makeup.

Guide: Sådan lægger du naturlig makeup 

At lægge en naturlig makeup kræver ikke særlig mange produkter, og der er ikke mange trin i processen. Men netop fordi teknikken er så simpel, er hvert trin ekstra vigtigt. Effekten bliver nemlig langt mere tydelig, når den står alene.  

De første par gange du laver det naturlige look, kan det derfor være godt at følge nogle professionelle instruktioner. Dem får du i denne naturlig makeup-guide, som er inspireret af Sine Ginsborgs egen teknik:

Læg en base: Hud og konturer

  • Fordel en god fugtighedscreme ud over huden i dit ansigt. Med en fugtet og sund hud har du den bedste base for et naturligt smukt look.
     
  • Påfør en concealer på den endnu fugtede hud. Når du gør det, blander du cremen med din concealer. Det giver en smuk og fejlfri hud, som samtidig ser frisk og naturlig ud.

  • Brug en børste til at lægge en let blush på de steder, du gerne vil fremhæve. Det vil typisk være kindbenene, næseryggen, hagen og panden.

  • Nu kan du bruge en klar lipbalm til at at give huden endnu mere glød og fremhæve dine naturlige konturer. Dup den langs kindbenene i en c-form rundt om øjet, under brynet og på næseryggen (undgå at ramme næsetippen).

  • Til slut dupper du lipbalm i øjenkrogen og oven på øjenlåget. Her fungerer den som erstatning for øjenskygge og giver en mere frisk effekt. Slut af med at bruge din lipbalm på læberne.
Model med naturlig makeup

Skab en effekt: Øjne og øjenbryn 

  • Til at fremhæve dine øjnes naturlige intensitet kan du bruge en smule mascara eller din lipbalm. Med fingerspidserne dupper du balmen på vipperne. Det samler dem og giver dem en smuk, mørk farve.  

  • Brug en eyeliner til at farve vådkanten på den øverste vippekant. Pres stiften en lille smule ind mellem vipperne, så du fremhæver deres farve uden at det virker unaturligt. Denne teknik kan du for eksempel også bruge, når du laver et smokey eye

  • Til sidst kan du definere dine bryn med en klar brow-gel. Hvis dine bryn er meget lyse, kan du farve dem op med en brun gel. Ellers kan du lade dem være, som de er. 

Så let kan du lægge en smuk og naturlig makeup. Med dette look vil det være svært for andre at se, at du overhovedet har makeup på. Du vil dog helt sikkert selv kunne se en tydelig forskel. 

Er du i tvivl om nogle af trinene? Så kan du se dem gennemgået af Sine Ginsborg i denne video:

Få smukke, naturlige øjenbryn

Når du dyrker det naturlige look, er der plads til at fokusere på detaljerne. For eksempel kan du arbejde med dine øjenbryn. Flotte og harmoniske bryn er nemlig med til at fuldende det naturlige look og fremhæve dine øjne på en afdæmpet, men effektiv måde. 

På samme måde som med makeup er naturlige bryn blevet meget populære. Det betyder, at du endelig ikke må plukke dine bryn for meget. De må nemlig gerne have masser af fylde og farven skal helst passe til din hår- og hudfarve. 

I stedet for at overplukke kan du bruge din pincet til at forme brynene, så de får den rigtige bue og den rigtige form. Til sidst kan du bruge en brynfarve eller en bryn-gel, som beskrevet i guiden ovenfor. 

Er du i tvivl om, hvordan du bedst former eller plukker dine bryn? Du får hjælp til begge dele i denne guide til naturligt smukke bryn

Fine frisurer til en naturlig makeup 

Når du toner din makeup ned, har du mulighed for at gøre lidt ekstra ud af andre aspekter ved dit look. Det kan for eksempel være dit tøj, men det kan også være dit hår. Der findes nemlig rigtig mange fine frisurer, som passer godt sammen med en naturlig makeup.

Hvis du gerne vil holde det helt klassisk, kan du for eksempel vælge at lave en stram sideskilning. Denne frisure er helt enkel og elegant, og derfor passer den godt til den næsten usynlige makeup. 

En anden fin frisure at kombinere med dette makeup-look er naturlige bølger. Bølger i håret er en smule romantiske, og de giver dit ansigt karakter uden at det kommer til at se for stylet ud.

Du kan få inspiration til begge disse frisurer og en række andre frisurer til hverdag og fest.

Find mere inspiration på Instagram

Følg @sineginsborgmakeupschool på Instagram og bliv inspireret til mere smuk makeup.

Går du med en makeupartist i maven, kan du tilmelde dig uddannelsen her: