Privatlivspolitik

Øjenmakeup til hverdag og fest – guide til smukke øjne i 2020

Før og efter makeup af sine ginsborg

05 maj Øjenmakeup til hverdag og fest – guide til smukke øjne i 2020

I de seneste år er det naturlig smukke kommet mere i fokus, også inden for øjenmakeup. 

Det betyder dog ikke, at du ikke kan skeje ud og eksperimentere med farver på øjenskyggen og fremhævninger med kohl og eyeliner, når lejligheden er til det. 

Her får du en nem guide til, hvordan du fremhæver din naturlige skønhed i din hverdagsmakeup og laver glamourøse eller elegante øjne til festen. 

Til hverdag: usynlig makeup og smukke bryn

En stor hverdagstrend inden for eye makeup er ingen makeup-teknikken. Her lægger du en makeup, som fremhæver dine træk, uden at man lægger mærke til den. 

Denne hverdagsmakeup vil med garanti få dig til at føle dig naturlig smuk. Derfor er den et sikkert hit på arbejdspladsen eller på studiet, fordi den er hurtig at udføre og samtidig giver dig lidt ekstra glød på en grå dag. 


Sådan laver du usynlig øjenmakeup:

 1. Brug en klar lip balm, som du dupper i en halvcirkel rundt om øjet, på kindbenet og under brynet. Slut af med at duppe den i øjenkrogen og på øjenlågene. 
 1. Du behøver ikke mascara til dette look. I stedet kan du igen bruge din lip balm til at fugte og samle vipperne med fingrene. 
 2. Til sidst bruger du en brun eller mørk eyeliner til at optegne vådkanten på det øverste øjenlåg. Pres den en lille smule ind mellem den øverste vippekant, mens du lægger den.

Når du til hverdag skruer ned for volumen på din makeup på øjnene, kan du til gengæld give dine bryn lidt ekstra opmærksomhed. Smukke, naturlige bryn er nemlig en nem måde at fremhæve dine øjne på.

Sådan laver du smukke bryn:

 1. Start med at måle, om dine bryn er regelmæssige og har den rette længde. I starten af min video om bryn viser jeg dig, hvordan du gør. 
 2. Brug en bryngelé (gerne lysebrun eller brun) til at give hårene på brynet mere farve. Sørg for at være forsigtig, så du ikke kommer til at farve huden. Kør gerne børsten lidt imod hårene, så farven får lov til at trænge ind.
 3. Børst herefter med bryngeléen hårene skråt op mod tindingen, så brynet får mere fylde og bue. Giv bryngeléen tid til at tørre.
 4. Brug en brynfarve og en pensel til at give brynet ekstra tekstur, gøre det længere eller give det en mere markeret bue. Farven må endelig ikke indeholde rød. Vælg i stedet en brun eller grålig nuance. 
 5. Hvis du kommer til at tegne brynet for skarpt op, kan du bruge en tromle til at blende farven ind og gøre stregen mere naturlig.

Til bryllup eller konfirmation: øjenskygge og eyeliner

Når du skal til fin fest klædt i din fineste festkjole, skal din øjenmakeup fremhæve dine øjne på en elegant, men stilfuld måde. Du må gerne skille dig ud, og du må gerne vække opmærksomhed. Her kan du opnå en rigtig flot effekt ved at lægge en øjenskygge og supplere med lidt kohl for at markere øjet. 

At lægge den bedste øjenskygge kræver en smule teknik, men det behøver ikke at være svært. Du kan følge guiden nedenfor, eller du kan se mig vise, hvordan man lægger øjenskygge trin for trin i min video-guide

Sådan lægger du en flot øjenskygge:

 1. Vælg en øjenskygge som du lægger på hele låget og helt op til globelinjen. Jeg foreslår en skinnende bronzefarve – men du kan også vælge en mat øjenskygge, hvis du er mere til det. Skinnende øjenskygge kan dog være sværere at blende end en mat øjenskygge.
 2. Blend farven ud på globelinjen og ned til øjenkrogen med en blenderpensel. 
 3. Dup den samme farve øjenskygge på under de nederste vipper. Sørg for at komme helt ud i kanten.
 4. Brug en fedtet kohl til at lægge en tyk streg på den yderste tredjedel af øjenlåget og blend den herefter ind med en børste. Gør det samme under øjet og læg derefter kohl på hele vådkanten. Blend også ind her.
 5. Dup lidt lys highlighter i øjenkrogen. 
 6. Påfør kunstige vipper og/eller læg en mascara for at fuldende looket. 

I guiden ovenfor bruger jeg kohl til at give øjenmakeuppen ekstra intensitet. Men til formelle lejligheder som konfirmation eller bryllup kan du også bruge en eyeliner til at opnå en flot og klassisk effekt. 

En kohl er mere fedtet og blød i sin tekstur, og derfor er den nemmere at blende ind og gøre naturlig i dit look. Med din eyeliner tegner du skarpere og mere markerede streger. Derfor er det en smagssag, om du er mest til at bruge den ene eller den anden teknik.

Sådan lægger du en klassisk eyeliner:

 1. Brug en gelé- eller en tusch-eyeliner til at lægge en tynd streg på kanten af øjenlåget. Start på midten og bevæg dig ud til siderne. Sørg for, at du kommer helt ned til vippekanten.
 2. Brug nu din eyeliner til at forme din øjenfacon ved at gøre stregen tykkere. Byg en smule på ad gangen – på den måde sikrer du dig, at øjet ikke bliver for tungt.
 3. Når du er tilfreds med tykkelsen på stregen, bruger du eyelineren til at lave en vinge ud fra øjenkrogen. Dette trin kan være svært – derfor viser jeg dig min mere detaljerede YouTube-Guide.
 4. Med en hvid eyeliner som en lille guideline eller kohl tegner du en linje fra kanten af dine undervipper og ud mod øjenkrogen. Denne linje markere, hvor vingen skal gå. 
 5. Fyld den hvide linje ud med din sorte eyeliner. Når det er gjort, kan du forbinde spidsen af den sorte linje med stregen på dit øjenlåg. På den måde skaber du formen på vingen. 
 6. Brug din sorte eyeliner til at fylde vingen ud. 
 7. Brug en vatpind til at rette mindre fejl og gøre optegningen skarp. 
 8. Slut af med mascara. Du kan nøjes med at lægge på de øverste vipper for et mere intenst look.  

Til nytår: smokey eyes og gang i farverne

Nytårsaften er en ekstravagant begivenhed, og det må din øjenmakeup gerne afspejle. Derfor skal du ikke være bange for at tilføre masser af drama og glitter.

Mit første bud på en eye makeup til nytårsaften er et klassisk smokey eye. Dette look er elegant og sexet på samme tid, og så passer det godt til de fleste nytårskjoler. 

Sådan laver du smokey eyes:

 1. Læg en fedtet kohl over det meste af øjenlåget, da det gør øjenskyggen dybere og mere intens i sit udtryk. Husk at komme godt ned til kanten. Brug en vatpind til at tvære kanten ud. 
 2. Læg en tør øjenskygge oven på kohlen – sørg for at dække det hele.
 3. Brug en blenderbørste til at skabe en overgang ved globelinjen og øjenkrogen. 
 4. Hvis du ønsker en ekstra dramatisk effekt, kan du gentage hele processen én gang til. 
 5. Brug den fedtede kohl til at farve på øjenvippekanten på den nederste del af øjet og blend sammen med den tørre øjenskygge. Slut af med en blenderbørste.
 6. Læg en sort kohl på den nederste våde kant. 
 7. Vær gavmild på undervipperne, når du påfører mascara. Brug til sidst en flydende eyeliner til at male den øverste vippekant, så alt er dækket. 

Måske er du ikke lige i humør til det lidt tunge look, som du får med et smokey eye. Så er glimmer og farver et rigtig godt alternativ, som både er festligt og glamourøst.

Sådan lægger du en glitrende nytårsmakeup:

 1. Start med at pudre huden på øjenlåget med mineralfoundation.
 2. Vælg en øjenskygge med glimmer og gang i farverne – i denne video bruger jeg en metallisk blå. Brug en børste til at duppe den på øjenlåget og op til globelinjen.
 3. Brug en større børste til at blende farven ud og skabe en smuk overgang. Hvis øjenskyggen har drysset, kan du bruge en vatpind med rensevand til at fjerne den. 
 4. Brug din børste til at duppe øjenskygge på neden under øjet. Brug mest farve helt inde ved vippekanten. 
 5. Læg en sort kohl på den nederste vådkant. Dup den ind mellem vipperne for den bedste effekt.
 6. Påfør mascara. Dup den på undervipperne, så effekten bliver mere intens.
 7. Du kan lade din øjenmakeup være, som den er. Du kan også gøre looket endnu mere festligt ved at supplere med glimmer.