Privatlivspolitik

Sminkør eller makeup artist → Hvad er forskellen?

Makeup artist elever smikor

13 jan Sminkør eller makeup artist → Hvad er forskellen?

Hmm…hvad er egentlig forskellen på en sminkør og en makeup artist? 

Hvis du har grublet over det spørgsmål, så bare rolig – du er ikke den eneste. Der er faktisk rigtig mange, der spørger os om det, og derfor dykker vi ned i emnet lige her!

Hvad er en sminkør?

En sminkør er den person, der sminker skuespillere, når der skal lægges en professionel makeup. Det kan eksempelvis være til filmoptagelser eller teaterforestillinger, når der skal gøres noget ekstra ud af makeuppen. 

Hvordan bliver man sminkør?

Der er ikke nogen decideret uddannelse, der gør én til en sminkør. Men mange der til daglig arbejder som sminkører er uddannet kosmetikere. Mange har også frisøruddannelsen med sig i bagagen.

I dag er ordet sminkør noget outdated og ‘gammelt’, og du vil nok høre ordet blive brugt i mindre og mindre grad. I stedet er det engelske ord ‘make up artist’ ved at blive det ord, som de fleste bruger. 

Sine Ginsborgs Makeup Artist Uddannelse

Hvordan bliver man makeup artist?

Der er ikke nogen officiel uddannelse som makeup artist. Men der er en række private skoler, hvor man kan lære alle de teknikker, som man skal mestre som makeup artist.

Én af de mest anerkendte er Sine Ginsborgs Professionelle Hår & Make Up Artist Uddannelse.

Sine Ginsborg har 25 års erfaring som makeup artist, og i 2013 startede hun sin egen skole. Missionen var at uddanne Danmarks absolut bedste makeup artister, og skolen har i dag ry som den bedste i landet.

Sine Ginsborg har vundet utallige priser for sit arbejde som makeup artist. Og derudover er hun fast skønhedsekspert på Go’ Morgen Danmark.

I sin skole har Sine Ginsborg i årenes løb uddannet mange af makeup artister, der i dag arbejder professionelt med make up.

Se en video fra Sine Ginsborgs studie her:

og læs hvad tre tidligere kursister synes om uddannelsen:

Fie Hansen Makeup artist
Camilla Nielsen Makeup Artist
Anne Sofie Makeup artist