Privatlivspolitik

Step by step: Lær at lægge en klassisk eyeliner

smuk eyeliner guide

07 jul Step by step: Lær at lægge en klassisk eyeliner

At kende teknikken bag at lægge en smuk og enkel eyeliner et et must, når det kommer til makeup og styling. Det skønne ved en eyeliner er nemlig, at den fremhæver dine øjne og giver dit look kant – uden at du behøver at gøre særlig meget.

Derfor passer eyeliner godt til både et hverdags- og et festlook, alt efter hvad du føler for. Til hverdag kan det være godt med en enkel, klassisk eyeliner. Det er denne teknik, som du vil få gennemgået trin for trin i denne guide.

Hvis du skal til fest, går du måske efter et lidt mere dramatisk look. Når du skal lægge din fest-eyeliner, kan du finde inspiration i en af instruktionsvideoerne fra Sine Ginsborg Makeup School. For eksempel denne her, hvor Sine Ginsborg viser dig, hvordan du lægger en regnbue eyeliner:

Produkter og udstyr – Det skal du bruge

Det kræver ikke særlig meget udstyr at lægge en enkel og klassisk eyeliner. Det eneste du skal bruge, er faktisk en sort og en hvid eyeliner.

Din sorte eyeliner må gerne være en gelé eyeliner eller en tusch. Disse varianter er nemmest at bruge og giver det bedste resultat. Til den hvide farve anbefaler vi at bruge en blyant. 

Hvordan lægger man en klassisk eyeliner? 

Det er ikke svært at lære at lægge denne type af eyeliner. Men det kræver præcision og koncentration at få et godt resultat. Det er især vigtigt, at du har fokus på symmetrien, så du får et ens resultat på begge øjne. For at hjælpe dig, har vi delt denne guide op i forskellige steps.

Step 1: Markér din streg

Brug din sorte tusch og start med at lægge en streg midt på den nederste kant af øjenlåget. Træk stregen ud og læg en tynd kant langs hele øjenlåget forneden.

Hav fokus på at komme helt ned til vippekanten, så der ikke kommer en hudfarvet streg.

Step 2: Form dit øje

Brug din eyeliner tusch til at forme dit øje ved at tegne stregen tykkere. Start med en smal streg helt inde ved øjenkrogen og lad stregen blive tykkere og tykkere efterhånden som du bevæger dig hen over øjenlågets nederste kant. På den måde kan du forme dit øjes facon med din streg. 

Et godt tip er at male på et åbent øje, som kigger nedad. På den måde undgår du et ujævnt resultat på grund af rynker på øjenlåget. Du kan også åbne øjet en gang imellem for at se, hvordan din streg ser ud. 

Step 3: Tegn vingen

Vingen er det element, der gør denne eyeliner særlig og ekstra smuk. Den er med til at skabe et lidt cat eye-agtigt look, som ser rigtig flot ud. Vingen skal gå ud fra den yderste øjenkrog, og den kan godt være lidt tricky at gøre pæn.

Derfor er det nu, at du skal have fat på din hvide eyeliner blyant. Brug den hvide liner som en guide til at følge de nederste vippers naturlige linje og tegn en hvid streg, der fortsætter denne linje ud mod øjenkrogen. Denne streg er dit udgangspunkt for at forme vingen.

Nu kan du begynde at fylde ind med din sorte eyeliner. Læg den først ovenpå den hvide, så du markerer vingens kant. Herefter er det nemt at trække den tilbage mod stregen på den øverste vippekant. Når det er gjort, kan du fylde vingen ud med den sorte farve. 

Step 4: Ret din eyeliner til 

Tag en vatpind med en smule rensevand på og ret vingen til. Især spidsen af vingen må gerne rettes en smule til, så den fader naturligt ud. 

Sådan – nu har du lagt en smuk og klassisk eyeliner!

Sådan styler du din eyeliner

Selvom en eyeliner gør meget for dit øje, så bør den ikke stå alene. Dit fine arbejde med din eyeliner kommer nemlig mest til sin ret, hvis du supplerer den med anden makeup og styling.

Mascara og kunstige vipper

Det kræver ikke særlig meget at få din eyeliner til at shine. Et godt trick er at fokusere på dine vipper. Her er en mulighed at lægge en flot mascara, som tilføjer farve og drama til dit look. 

Hvis du vil have lidt ekstra effekt, kan du også kombinere din eyeliner med kunstige vipper. Kunstige vipper er et middel til at opnå smukke og feminine øjenvipper med mere længde og volumen end normalt. 

I denne video kan du se Sine Ginsborg instruere dig i, hvordan du nemmest sætter dine kunstige vipper på:

Sæt fokus på læberne

Fordi dette eyeliner look er så simpelt, fungerer det rigtig godt sammen med andre klassiske styles – for eksempel med smukke, røde læber. 

Den røde læbe er med til at understrege det elegante aspekt ved eyelineren, samtidig med at den kraftige farve sætter ekstra fokus på dit ansigt. 

En klassisk, rød læbe er umiddelbar meget simpel. Netop derfor er det vigtigt, at din teknik er lige i skabet. Hvis du er i tvivl, kan du læse denne guide til, hvordan du laver røde læber

Bliv makeup-artist

Bliv makeup-artist på Sine Ginsborg Make-up School og læg makeup som en professionel.